به گزارش خبرگزاری «حوزه» از نمایشگاه بیست و یکم مطبوعات تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید مجید بنی هاشمی، نماینده حوزه در صداو سیما با حضور در غرفه خبرگزاری حوزه و هفته نامه افق حوزه، با ابراز رضایت از موفقیت رسانه حوزه در عرصه مطبوعات گفت:در طول 14 سالی که نشریه افق حوزه شروع به کار کرده توانسته همتراز مطبوعاتی که پیشکسوت در عرصه رسانه بودند فعالیت نماید.
این فعال فرهنگی گفت:یک از علت های موفقیت رسانه حوزه جذب مخاطبانی همچون علماء ، مراجع تقلید ،فقها ، مبلغین و مروجین و محققین سراسر کشور است که خود این موفقیت جای تبریک و تشکر در عرصه مطبوعات دارد.
وی در ادامه با اشاره به بحث راه اندازی نمایندگی حوزه علمیه در رسانه ملی اظهار داشت: نمایندگی حوزه علمیه بیتشر تفاهم نامه ای است بین سازمان صدا و سیما و مدیریت حوزه های علمیه کل کشور که چنانچه برنامه سازان تهیه کنندگان و مدیران مشاوران و معاونان سازمان بخواهند برنامه ای را تدارک ببینند که حضور حوزه نقش جدی داشته باشد از طریق این نمایندگی بتوانند ارتباط پیوستهای با بدنه حوزه داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین بنی هاشمی در ادامه گفت : طبق تفاهم نامه انجام شده در برنامه های مختلف سازمان از حضور شخصیت های روحانی، علمی فقهی و تفسیری و کلامی حوزه استفاده میشود.
وی تصریح کرد: در اجرا این تفاهم نامه ممکن است مدیران و فعالان صدا و سیما با توجه به سلیقه های مدیریتی و اجرایی گاهی از توانمندی های حوزه غافل میشوند، ولی اینطور نیست که بخواهیم بگوییم که خدای نکرده بخواهند در برابر حوزه مقاومت کنند و با سلیقههای حوزه مخالفت و مغایرت داشته باشد
این پژوهشگر حوزوی با اشاره به نصایح مراجع تقلید به رسانه ملی اظهار داشت : به فرمایش مقام معظم رهبری حوزه های علمیه مادر نظام جمهوری اسلامی است؛ این نصایح دلسوزانه و مادرانه و این حکمتهای پدرانه حوزه به صدا و سیما گاهی عملی است و گاهی هم مورد غفلت واقع می شود.
وی تصریح کرد : البته باید قبول کنیم رسانه ملی سازمان عریض و طویلی است که در طول 24 ساعت بالای 5 هزار ساعت تولید و پخش برنامهدارد، این حجم گسترده تولید و پخش باعث میشود که از برخی از مهمترین موضوعات حوزه غفلت شود.
حجت الاسلام والمسلمین بنی هاشمی یادآورشد: البته ما این موضوعات را به مدیران و ریاست سازمان منتقل کردهایم؛ برای برنامهسازان هم تدابیری اندیشیدهاند و در طول دورههای مختلف لوایحی با جامعه مدرسین و شواری عالی حوزه آماده شده و گاهی این مصوبات تا 800 صفحه تدوین شده و اینها همه در دفاتر ریاست سازمان و جامعه مدرسین موجود است.
وی بیان داشت : حوزههای علمیه در کمال اخلاص امکانات، نیروها،اساتید و مدرسین را در خدمت نظام و سازمان صدا و سیما قرار داده است لذا بنده به عنوان نماینده حوزه می توانم بگوییم، قطع به یقین این غفلت دوستانه صدا و سیما از حوزه یا به اصطلاح عدم توجه به هنگام و در عین حال دوستانه و برادرانه از پتانسیل و ظرفیت حوزه وجود دارد.
نماینده حوزه در صدا و سیما خاطرنشان ساخت: از ظرفیتهایی که صدا و سیما میتواند از آن استفاده کند، مواضع مراجع عظام تقلید است تاکنون در راستای نظرات مراجع عظام تقلید در شبکه ملی و رسانه ملی یکی از درخواستهایی که دفاتر دارند، و انتقادهای مراجع معظم تقلید منتقل شده و تدابیری هم مدیران سازمان اندیشیده اند و گاهی اینها دروس را رادیویی می دانند و مواضع را رادیویی می دانند و گاهی بحثها را خبری مصاحبهای می دانند و گاهی از نمایندگان مراجع در میزگردها استفاده می کنند؛ گاهی در برنامه هایی که هست فرمایشان بزرگان حوزه و مراجع معظم تقلید را در آن گنجانده می شود .
وی ادامه داد: علی رغم این همکارهای و پوشش خبری های استانی، باید اعلام کنم که ما رضایتمان از معاونت سیاسی و معاونت سیما و صدا رضایت صد درصدی نیست امیدواریم این رضایت صد درصدی را صدا سیما از حوزه حاصل کند.
وی در پایان گفت: مراجع و بزرگان حوزه چهارشنبه هر هفته در درس خارج خود، راجع به نظام و همین طور کلیت جهان اسلام موضع گیری ها دارند، برای این که این مهم در رسانه ملی به صورت گسترده منتشر شود باید تمهیداتی اندیشید شود.